ECO VERHAAL

Woutim realiseert milieuvriendelijk

Nieuwe milieuvriendelijke technieken

Woutim werkt voortdurend aan nieuwe milieuvriendelijke technieken en is op zoek naar ecologisch verantwoorde grondstoffen om zo bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Vermindering van de CO2-uitstoot

Afvalverwerking

Reiniging

Vermindering van de CO2-uitstoot

Woutim beschikt over elektrische voertuigen, eigen werfcontainers en naast de hoofdvestiging in Peer nog een vestiging in Aalst en Tielt.

Onze medewerkers hoeven geen grote afstanden af te leggen om materialen op te halen, want er zijn verschillende vestigingen verspreid over heel België.

Wij laten zoveel mogelijk materialen rechtstreeks op de werf leveren. Elke werf heeft een werfcontainer waarin de voorraad kan worden opgeslagen.

Wij beschikken over een eigen vrachtwagen met hijskraan die de containers op de werf brengt en ze na de werken weer ophaalt. Onze planningsdienst combineert dit met nabijgelegen werven om de kosten en de CO2-uitstoot te beperken.

Afvalverwerking

Woutim heeft zijn eigen afvalcontainers. We hebben ook een pers die de lege metalen verfpotten perst nadat ze met water zijn schoongemaakt.

De lege verfpotten worden dan in een container verzameld en aan de mensen gegeven die op hun beurt het ijzer recycleren.

Ecologische reiniging van verfkwasten en rollers

Woutim heeft een elektrische installatie die de borstel onder hoge druk met water reinigt.

Het water gaat door een filter en wordt gezuiverd. Zo kan niet alleen het materiaalverbruik worden verminderd, maar wordt het water ook gereinigd.